Welke camping in Frankrijk?

De manieren waarop je een heerlijke kampeervakantie in Frankrijk kunt beleven zijn natuurlijk heel divers. Er zit een groot verschil tussen kamperen in een knusse kleine tent op een boerencamping en een luxe stacaravan op een grote camping met alles er op en er aan. Een camper waarbij je juist niet op een camping in Frankrijk hoeft te staan is ook weer heel wat anders en wie een caravan heeft is door de jaren heen vast al een breed scala van piep kleine tot super grote kampeerplekken met en zonder schaduw tegen gekomen door heel Frankrijk. (Slow) glamping in Frankrijk is ook nog weer een andere manier om van een leuke vakantie te genieten. Wij proberen op onze blog toch een poging te wagen om voor iedereen leuke tips te geven met steeds als leidraad “Welke camping in Frankrijk….”.

Waar zijn de leukste campings in de vogezenWe zullen soms leuke camping tips geven voor een bepaald toeristisch gebied zoals campings in de Ardèche, campings in de Bourgogne, campings op Corsica, campings in de Drôme of juist weer campings in de buurt van een grote stad zoals campings bij Parijs, campings bij La Rochelle, campings bij Montpellier, campings bij Nice of campings bij Bordeaux.

Aan de andere kant vinden wij, en we denken veel met ons, water in de buurt van onze camping ook heel belangrijk, dus er komen natuurlijk ook veel leuke suggesties voor campings aan zee in Bretagne, campings aan zee in Normandië, campings aan zee in de Vendée of campings aan zee in Zuid-Frankrijk. Of juist leuke campings bij het meer van Annecy of campings langs de Loire. Misschien houd je liever van kamperen in de bergen. Er zijn ook hele leuke campings in de Pyreneeën, campings in de Jura, campings in de Elzas, campings in de Vogezen of misschien rijdt je liever niet te lang en zoek je leuke campings in Noord-Frankrijk.

Niet iedereen heeft dezelfde behoefte aan comfort tijdens zijn/haar kampeervakantie, dus er komen zowel tips voor prachtige 4 sterren campings en 5 sterren campings met super goede beoordelingen tot kleine campings met 6 tot 25 plaatsen verscholen in de natuur of midden op het platteland verspreid over heel Frankrijk en met voornamelijk Nederlandse en Belgische eigenaren.

We zitten vol plannen voor leuke blogs om het je gemakkelijker te maken om een camping naar jouw vakantiebehoefte in Frankrijk te vinden. We moeten natuurlijk ergens beginnen, dus bij deze een overzicht hieronder van alle mogelijke websites waarop je een leuke camping in Frankrijk kunt vinden en kunt reserveren. Tenzij vermeld zijn alle websites in het Nederlands. We laten de keuze aan jou of je rechtstreeks wilt reserveren bij de eigenaar van de camping of dat je liever via een overkoepelende organisatie of een keten wilt boeken of juist via een reserveringssite waar campingeigenaren op adverteren. We hopen in elk geval met onze blog je een handje te helpen om de bomen door het kampeerbos te zien en dat je zult genieten van een leuke vakantie!

Campings aan zee in BretagneVroeger (wij zijn beiden begin 50) was het eigenlijk heel eenvoudig was om te bepalen bij welke camping(s) je in Frankrijk op vakantie wilde gaan. Je had een ANWB gids of een ACSI gids die je een paar avonden doorlas en je koos een paar opties uit en je liet je leiden door de weersvoorspellingen op het NOS journaal de dag voor je op vakantie ging. Nu zijn er natuurlijk veel minder kampeerplekken en is de plaats ingenomen door stacaravans en luxe ingerichte tenten. De keuze voor een kampeervakantie is zoveel groter, maar ook onoverzichtelijker en verwarrender geworden.

Er zijn zoveel websites van ketens die weer met hun tenten en stacaravans staan op weer andere ketens etc. We zijn een aardig tijdje bezig geweest voordat we alle aanbieders in kaart gebracht hadden voor je op het schema hieronder. Ook hebben we een studie gemaakt van de diverse beoordelingssites die er zijn en kampeerwebsites waar ook veel beoordelingen op staan. Vroeger moest je het altijd maar afwachten wanneer je eenmaal op een camping was aangekomen. Nu kun je gelukkig veel nuttige informatie vooraf vinden bij de beoordelingen en kom je minder voor verrassingen te staan en kun je beter een keuze maken tussen meerdere campings.

Campings in de buurt van MontpellierWij hebben er bewust voor gekozen om voor elke blog op onze site steeds per onderwerp de leukste, mooiste, best beoordeelde campings voor je te verzamelen per “welke camping in Frankrijk….? en we niet, zoals we op vaak ontdekten op andere sites, alleen campings aanbevelen waar geld mee te verdienen is. Er zijn hele mooie campings in Frankrijk die zo populair zijn dat ze geen marketing trucs nodig hebben om kampeerders te vinden en letterlijk van niemand afhankelijk zijn. Wij willen je echter deze Franse parels niet onthouden, ook al verdienen we daar geen cent aan. Misschien kom je ons er zelfs wel tegen ….

Bonnes vacances,

Hemko Bruinsel en Martine Hoogschagen

P.s. volg je ons al op Facebook, Instagram en Pinterest?

Hier vind je het overzicht van onze partners