in

Wat zijn de beste adults-only campings in Frankrijk?

Leestijd 4 minuten

Wat zijn de beste adults-only campings in Frankrijk?

OZin in een rustige vakantie op een camping in Frankrijk, zonder kinderlawaai op de achtergrond? Dan is een adults-only camping misschien wel een hele goede oplossing. Er zijn er genoeg in Frankrijk, van luxe 4-sterren resorts tot kleine onontdekte pareltjes in het achterland van Frankrijk. Wij hebben de beste op een rijtje gezet.

Deze adults-only Campings zijn verdeeld over heel Frankrijk; van de Atlantische kust tot de Côte d’Azur en in de mooiste gebieden in het binnenland van Frankrijk. Denk aan de Auvergne, Bourgogne, Gers en de Vaucluse. Laat je hieronder verrassen door deze adults only campings. Welke lijkt jou het beste bij je passen?

Hieronder een overzicht met beste adults only campings in Frankrijk

Camping Château de Lacomté

4-sterren adults-only camping met mooi zwembad en gezellig restaurantje

Deze leuke 4-sterren adults-only camping ligt op een prachtig domein tussen de Lot en de Dordogne. Door de centrale ligging is alles binnen handbereik om deze prachtige regio’s van de Frankrijk te ontdekken. Camping Château de Lacomté heeft een heerlijk restaurant en een gezellige bar aan het mooie grote zwembad (23m x 13m).

De camping heeft Engelse eigenaren en dan merk je aan de vele Engelse gasten; daardoor dus veel gezelligheid en drukte. Alle plekken zijn ruim opgezet met eigen elektra en waterpunt. Er zijn ook accommodaties te huur, onder andere een gite (vakantiehuis), een aantal houten chalets en stacaravans.

4-sterren camping adults only in Frankrijk

WEBSITE CAMPING CHÂTEAU DE LACOMTÉ

4 sterren camping adults only in Frankrijk

Boerderijcamping La Brouquè

Kleine adults-only camping met Nederlandse eigenaren tussen de wijngaarden

Een kleine rustieke adults-only camping met slechts 15 kampeerplaatsen in Zuid-West Frankrijk, tussen de wijnvelden van de Armagnac. Zoek je een vriendelijke ontvangst? Absolute rust? Prachtige vergezichten? Zoek je daarnaast geweldig sanitair en een prima service (brood service, was service e.d.) dan is Camping La Brouquere met Nederlandse eigenaren, de camping die je zoekt.

Als je op zoek bent naar nog wat extra luxe, dan zijn er ook plekken met privé sanitair. Verder wordt er regelmatig heerlijk gekookt voor de gasten. Deze dunbevolkte regio tussen de Dordogne en de Pyreneeën, is een ideale regio in Frankrijk om lekker te onthaasten tijdens de vakantie.

Kleine adults only camping in Frankrijk bij Nederlanders

WEBSITE BOERDERIJCAMPING LA BROUQUÈ

Kleine adults-only camping in Frankrijk bij Nederlanders

Mini-camping Les Fayes

Adults-only minicamping bij  Nederlanders in Frankrijk

Deze unieke adults-only natuurcamping is voor mensen met honden en is mooi gelegen midden in de Auvergne met uitzicht (in de verte) op de Puy de Dome. In de omgeving zijn verschillende meertjes voor verkoeling van mens en hond. Mini-camping Les Fayes heeft buiten de 6 plekken een romantische volledig ingerichte huurcaravan en een gite (vakantiehuisje voor max. 4 personen).

De camping met Nederlandse eigenaren heeft ook een brood-service, gratis wifi, was-service en er wordt regelmatig een 4-gangen diner gekookt van de gasten. Deze mini camping ligt in een gebied met een zeer gevarieerd landschap met veel loof- en dennenbossen, kronkelende rivieren, beekjes en weggetjes met haarspeldbochten, pittoreske dorpjes met Romaanse kerkjes en karakteristieke boerderijen, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Minicamping voor Adults only in Frankrijk

WEBSITE MINI-CAMPING LES FAYES

Minicamping voor Adults-only in Frankrijk

Camping Le Bonhomme

Adults-only camping bij Nederlanders in Midden-Frankrijk

Deze adults-only camping met 25 ruime plekken ligt in midden Frankrijk, op ongeveer 300 km ten zuiden van Parijs. Er is een mooie omgeving waar je tot rust komt. Camping La Bonhomme met Nederlandse eigenaren is bij een eeuwenoude gerestaureerde boerderij op een prachtig glooiend terrein van 1.5 hectare. Hierdoor hebben de meeste plekken een prachtig uitzicht. Verder is er ook nog een gite te huur op deze camping.

Wanneer je geen zin het hebt om te koken, kun je paar keer per week aanschuiven bij de eigenaren, waar voor een zeer schappelijke prijs een 4 gangen diner wordt geserveerd. Elke dag is er eind van de middag een borreluurtje om even lekker bij te kletsen. Vooral fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in deze regio. Vanaf de camping zijn er al diverse fietstochten en wandeltochten uitgezet.

Adults only Camping in Midden Frankrijk

WEBSITE CAMPING LE BONHOMME

Adults-only Camping in Midden Frankrijk

Camping Les Joncquiers

Adults-only camping bij Nederlanders in Zuid-Frankrijk

Deze kleine adults-only camping met 30 plekken en Nederlandse eigenaren ligt in de Vaucluse. Eén van de mooiste streken van de Provence, in Zuid Frankrijk. Aire naturelle ‘Les Joncquiers’ is een goed georganiseerde camping, die een ideale plek is voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er is een heerlijk zwembad voor de verkoeling, die je zeker nodig hebt in deze streek van Frankrijk.

Op 3 kilometer is er een prachtig Provençaal dorpje met veel voorzieningen. Om rustig wakker te worden, is er elke dag een brood service op deze Zuid-Franse camping. Er worden bij genoeg belangstelling ook avondmaaltijden georganiseerd. De camping is op zich zelf al een natuurlijke oase. De vele mooie planten trekken veel vlinders en vogels aan. Natuurliefhebbers hoeven dus niet ver te gaan om te genieten.

Kleine adults-only camping in Zuid Frankrijk

WEBSITE CAMPING LES JOCQUIERS

Kleine adults only camping in Zuid Frankrijk

Camping Camp Laurent

Adults-only camping met luxe sanitair in West Frankrijk

Een kleine adults-only camping met Engelse eigenaren, direct aan de rivier de Charente. Camping Camp Laurent heeft 10 plekken op een terrein van iets meer dan 3 hectare. De camping wordt geprezen voor zijn verzorgde toiletgebouwen. Dit geeft iedereen een heel luxe campinggevoel. De natuur heeft veel vrijheid op deze camping.

Er is een mooi wandelpad naar de rivier, waar je heerlijk aan de rivierbedding kunt zitten of vissen. Er is een lagune met een eigen bron, die heel veel natuur aantrekt. Denk aan vlinders en veel soorten vogels. Op de camping is ook een heerlijk zwembad om lekker te ontspannen. De Charente is een hele fijne regio om te fietsen. De camping kan fietsverhuur voor je regelen, zodat je niet voor twee fietstochten een transport zelf moet regelen.

Adults only camping in Zuid West Frankrijk

WEBSITE CAMPING CAMP LAURENT

Adults-only camping in Zuid West Frankrijk

De foto’s in deze blog zijn afkomstig van de websites van de campings.

Vind je dit een leuke blog?

Deel hem dan met je vrienden, merci!

Wat zijn de mooiste campings in de Franse Pyreneeën?

Campings in de baai van de somme

Wat zijn de beste campings rond de baai van de Somme?