Vergeet je niet om beoordelingssites te kijken voor je een camping reserveert ?

Wij hebben ondertussen met veel plezier al een grote hoeveelheid blogs geschreven over campings in de diverse regio’s in Frankrijk en ook over diverse soorten campings in Frankrijk. We zijn bij elke blog in onze voorselectie voor kwaliteit gegaan en niet voor kwantiteit. We deden bij het doorlezen van alle beoordelingen een aantal interessante ontdekkingen die we graag met je willen delen.

De meest bekeken vakantiewebsites zijn de beoordingssites en dit is niet voor niets. Ze geven een goed beeld wat je kunt verwachten, mits er natuurlijk een behoorlijk aantal mensen hun oordeel hebben gegeven. Een camping met een 8,5 en 5 beoordelingen zou best nog wel eens tegen kunnen vallen, maar bij een camping met een 8,5 en 500 beoordelingen is het zeer aannemelijk dat het een goede camping is. Met andere woorden dat de prijs/kwaliteitsverhouding correct is.

Hoe komen wij tot onze scores voor elke camping ?

Wij hebben voor elke camping op onze blogs van drie betrouwbare beoordelingssites de scores bij elkaar opgeteld en door drie gedeeld. We vermelden ook elke keer het totaal aantal mensen die een beoordeling heeft gegeven. Een enkele uitzondering doorgelaten hebben we geen blogs met campings die lager scoren dan een 8.0. Het komt wel eens voor dat een ontevreden gast uit frustratie een camping een 1 geeft. Dit extreem lage cijfer gooit echter de hele indruk van een camping overhoop.

Vandaar dat we meerdere beoordelingssites hebben gecombineerd, om een goed beeld te geven. We hebben ook niet alleen naar de cijfers gekeken, maar ook naar de beoordelingen zelf. Eens per jaar doen we de berekening weer opnieuw, zodat de informatie bij elke camping actueel blijft.

Campings in Frankrijk met de beste waterparken

Wat is belangrijk om in het achterhoofd te houden bij het lezen van scores op camping beoordelingssites ?

1. Wat de één een nadeel vindt ervaart de ander juist weer als een voordeel, dus je moet altijd goed even door de beoordelingen lezen om de informatie juist te interpreteren en dus niet alleen naar het cijfer kijken.

2. Het viel ons op dat 5 sterren campings structureel minder hoog scoren dan eenvoudige boerencampings. Dit komt, denken wij, door de beoordeling van de prijs ten opzichte van de kwaliteit. Een kleine camping biedt natuurlijk weinig faciliteiten. Daarin tegen heeft een grote 5 sterren camping natuurlijk zoveel verschillende punten waarop je ze beoordeelt of er een goede prijs/kwaliteitsverhouding is (zwembad, sanitair, schoon/vies, receptie, winkel, entertainment etc etc).

Er kan natuurlijk al snel een onderdeel van een 5-sterren camping minder goed zijn, terwijl de rest wel perfect is. Bij een boerencamping met 3 plaatsen en alleen een douche, een wc en een aanrecht heb je natuurlijk maar weinig punten waar je kritiek op kunt hebben. Ook is het contact op kleine campings persoonlijker en dit helpt wellicht ook mee in de beoordeling.

Camping in de buurt van Bordeaux

3. Bij grote steden is het niet eenvoudig om goed scorende campings te vinden. Wij vermoeden dat de aantrekkingskracht van de grote steden voor een grote toestroom van gasten zorgt, waardoor de campingeigenaren het niet moeilijk hebben om gasten aan te trekken. Hun doel is dus blijkbaar niet om het mensen zo naar hun zin te maken dat ze nog eens terug komen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee; laat dus jouw verwachtingen voor campings dichtbij grote steden niet te hoog zijn en dan kan het alleen maar meevallen.

4. Sommige mensen zijn helaas nooit tevreden. Je komt soms prachtige proza tegen waarin mensen om hele onbenullige redenen een camping absoluut met de grond gelijk maken. Dan hebben mensen zich twee weken lang aan een klein ding lopen ergeren waar ze de camping eigenaren beter gewoon even attent op hadden kunnen maken. Het zijn tenslotte ook maar mensen en in de basis willen ze het natuurlijk graag hun gasten naar de zin maken, zodat ze terug komen of de camping bij anderen aanbevelen.

Maar het zijn als gezegd natuurlijk ook maar mensen en die kunnen ook wel eens iets vergeten of niet zien of gasten maken iets stuk waar ze niet van op de hoogte zijn. Meld het gewoon vriendelijk even. Houdt daarbij bij voorkeur wel rekening met cultuurverschillen tussen Fransen en Nederlanders, dus het “probleem” niet meteen aankaarten, maar eerst even over het weer praten o.i.d. en vooral veel “merci” zeggen.

We wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een leuke camping voor jouw volgende vakantie. Vond je deze informatie interessant ? Aarzel dan niet om het te delen !

Hemko Bruinsel & Martine Hoogschagen

[cp_modal display=”inline” id=”cp_id_cb272″][/cp_modal]