in , , , ,

Wat zijn de beste kleine campings bij Nederlanders in de Auvergne?

Leestijd 12 minuten

Wat zijn de beste kleine campings bij Nederlanders in de Auvergne?

50 tinten groen, is het eerste wat in ons opkomt als we aan de Auvergne denken. De prachtige groene regio in midden Frankrijk moet je zeker een keer bezocht hebben. De Auvergne is vooral beroemd om zijn vulkanische gebergte. Dit ontstond 11000 jaar geleden en bestaat nu uit 80 oude vulkanen. Waarvan de Puy du Dome de bekendste is, met 1465 hoogte. Wil je meer weten over deze uitbarsting, op een leuke manier voor jong en oud, dan is een bezoek aan Parc Vulcania zeker een aanrader.

Maar ook voor de cultuur en historie, moet je in de Auvergne zijn. Er zijn oude Romeinse theaters te vinden in bijvoorbeeld Vienne, maar ook prachtige kathedralen zoals die in de historische stad Clermont-Ferrand. Tevens er zijn ook oude Thermale baden, waar de Romeinen al voor naar de Auvergne kwamen. De meest beroemde is Saint-Nectaire, en dat is niet alleen om zijn baden, maar tegenwoordig ook om zijn kaas. Vergeet je niet een stukje te proeven als je daar bent?

De Auvergne is zeer populair bij Nederlanders, omdat je hier heerlijk kunt wandelen en je hier echt nog de rust kunt vinden, die je vaak zoekt tijdens een vakantie op het Franse platteland. Dit is ook de reden dat er veel Nederlanders zich in de regio hebben gevestigd. We hebben de beste kleine campings bij Nederlandse eigenaren in de Auvergne op een rijtje gezet. Zit er iets voor jou tussen?

Hieronder een overzicht met beste kleine campings in Auvergne

Camping Pont du Rouffet

2-sterren camping met Nederlandse eigenaren direct aan een meer in de Auvergne

Een heerlijk rustige 2-sterren camping met Nederlandse eigenaren, midden in de natuur, aan het einde van een doodlopende weg, in zuiden van de Auvergne. Camping Pont du Rouffet ligt in een prachtig natuurgebied en direct aan een meer dat 17 km lang en 410 hectare groot is. Leuk om te vissen, kanoën en om te zwemmen.

De camping heeft een eigen strandje aan het meer. Vanaf veel kampeerplekken is er direct zicht over het meer. Het is een ideale plek voor vissers. In het meer vang je onder andere snoek, snoekbaars, baars, meerval, zeelt, brasem, barbeel, forel en voorn. Er zijn mooie wandelroutes in de omgeving, waarvan een paar direct vanaf de camping. Voor boodschappen moet je een stukje rijden, maar er is er een broodservice en in het hoogseizoen komen er één keer per week een slager, pizzaman en cateraar langs.

Kleine camping direct aan meer in de Auvergne

WEBSITE CAMPING PONT DU ROUFFET

Kleine 2-sterren camping direct aan meer in de Auvergne

Camping Domaine Sainte Marie

Kleine camping met Nederlandse eigenaren met zwembad en restaurant in de Auvergne

Deze kleine camping met 45 staplekken heeft eigenlijk alles voor een heerlijke, rustgevende, vakantie op het platteland van Frankrijk. Camping Domaine Sainte Marie heeft een heerlijk schoon zwembad, tevens is er een peuterbad voor de kleinere kinderen. Verder is er een knus restaurant, waar ook elke dag rond 17.00 uur een gezellige borrel wordt georganiseerd door deze warme Nederlandse eigenaren.

Op het terrein zijn ook volop sport- en spel mogelijkheden voor jong en oud. De camping heeft door de hoogteverschillen van de Auvergne ook een prachtig uitzicht over de langgerekte velden, heuvels en in de verte zelfs over de bergen. Op iets meer dan 12 kilometer is er al een stadje met alle voorzieningen, bijvoorbeeld diverse supermarkten, restaurants etc. Bij Camping Domaine Sainte Marie verhuren ze ook diverse chalets, vakantiehuisjes en Bed & Breakfast kamers. Verder worden hier wandel- en fietsvakanties georganiseerd.

Kleine camping met zwembad in de Auvergne

WEBSITE CAMPING DOMAINE SAINTE MARIE

Kleine camping met zwembad en restaurant in de Auvergne

Camping Le Sauzet

Kleine camping met prima voorzieningen bij Nederlandse eigenaren in de Auvergne

Met 17 plekken is dit een kleine overzichtelijke camping bij Nederlanders in de Auvergne met prima voorzieningen. Er zijn 14 vrije kampeerplekken en op 3 plekken staan ingerichte tenten op deze camping op 600 meter hoogte, midden in een bos. Tevens zijn er ook twee vakantiehuisjes en B&B kamers op Camping Le Sauzet. Op de camping vind je een verwarmd zwembad, verder is er een speeltuin, met een trampoline, wip etc. Tevens is er een speelzaal met een tafelvoetbal en biljart.

De camping wordt door al deze voorzieningen, in de zomer vooral erg gewaardeerd door gezinnen met kinderen tot 12 jaar. In de zomermaanden worden er broodbak-ochtenden georganiseerd. Ook wordt er één keer in de week gekookt voor de gasten en is er één keer in de week een BBQ, maar op de andere dagen kun je ook pizza’s etc. bestellen. Camping Le Sauzet ligt op 2 kilometer van een klein dorpje met diverse voorzieningen. Bijvoorbeeld een kleine supermarkt, postkantoor, apotheek en bakker. Vanaf de camping kun je al heerlijke wandelingen maken, verder zijn er vanaf de camping al diverse mountainbike routes te vinden. Vraag deze vriendelijke en behulpzame Nederlandse eigenaren voor de route.

Kleine camping met Nederlandse eigenaren in de Auvergne

WEBSITE CAMPING LE SAUZET

Camping met Nederlandse eigenaren in de Auvergne

Camping Les Suchères

Kleine familie camping met Nederlandse eigenaren in de Auvergne

Ben je op zoek naar een echte familiecamping in de Auvergne bij Nederlandse eigenaren. Dan is Camping Les Suchères waarschijnlijk wat je zoekt. Er zijn op de camping 40 ruime plaatsen, door de unieke opzet van deze camping, hebben alle plaatsen vrij zicht op het grote speelveld. Dus de ouders hebben vanuit hun luie stoel goed zicht op de spelende kinderen en kunnen ze zo dus perfect in de gaten houden. Op het speelveld vind je bijvoorbeeld heel veel speeltoestellen, trampoline, glijbanen, duikelrek, tractoren, blokken etc om mee te spelen. Verder is er een kinderboerderij en een heerlijk zwembad, aan de andere kant van de camping.

Op deze camping kun je buiten de staplaatsen ook huurtenten, caravans, safaritenten en een chalet reserveren. De Nederlandse eigenaren koken 5 keer per week voor hun gasten, dit wordt zo gewaardeerd dat je zeker moet reserveren. De camping heeft een broodservice, voor de overige boodschappen is er al een dorpje met alle faciliteiten op 5 kilometer. Er wordt op Camping Les Suchères ook van alles georganiseerd van wielrennen, zwem driedaagse en hardloopwedstrijden tot vissen en kanoën.

Kleine camping in Midden Frankrijk Nederlandse Eigenaren

WEBSITE CAMPING LES SUCHÈRES

Kleine 2-sterren camping in Midden Frankrijk Nederlandse Eigenaren

Camping Domaine La Chabanne

Kleine camping met zwembad  van Nederlandse eigenaren in de Auvergne

Deze, heerlijk rustig gelegen, kleine camping in de Auvergne bij Nederlandse eigenaren heeft 25 plekken, maar dit zijn wel hele ruime plekken van 200-400m2. Camping Domaine La Chabanne is een terrasvorming camping en de plekken worden door natuurlijk begroeiing van elkaar gescheiden. Deze kleinschalige familiecamping, is voor mensen die op zoek zijn naar ruimte, natuur, outdoor activiteiten en niet naar massatoerisme en animatieteams. Er is een heerlijk zwembad, maar dit is niet verwarmd.

De camping ligt op meer dan 700 meter hoogte, dus het kan hier s’ nachts wel fris zijn. Er is een restaurant op de camping, waar in het hoogseizoen leuke thema-avonden worden georganiseerd. Naast de staplekken, zijn hier ook 5 safaritenten, via de organisatie Greencamp, te huur. Een dorpje voor je boodschappen vindt je op ongeveer 10 kilometer van Camping Domaine La Chabanne. Op 7 kilometer van de camping ligt een stuwmeer, waar je kunt kanoën, waterfietsen en boogschieten. Er is ook een klimpark, met spectaculaire tokkelbaan over de rivier. Op 10 kilometer afstand is al een ski-station waar je ook in de zomer omhoog kunt en allerlei activiteiten kunt ondernemen.

Kleine camping met zwembad in de Auvergne

WEBSITE CAMPING DOMAINE LA CHABANNE

Kleine camping bij Nederlanders met zwembad in de Auvergne

Camping La Coccinelle

Kleine familiecamping met zwembad van Nederlandse eigenaren in de Auvergne

Een mooie nette camping met 27 ruime kampeerplaatsen voor tent, caravan of camper op zowel zonnige als schaduwrijke plaatsen. Ook zijn er 6 stacaravans te huur. De camping heeft een fijn zwembad en voor de kinderen zijn er in de speeltuin, een trampoline en een klimmuur. Tevens is er een voetbalveld. Er is op de camping een bar, waar je gezellig wat kunt drinken of een ijsje kunt halen, verder kun je er s ’avonds wat simpels eten.

Wat heel fijn en praktisch is van Camping La Coccinelle, is dat het tegen een dorpje aanzit met een kleine supermarkt en een bakker. Dit dorpje zit al op 500 meter. Er is in deze prachtige omgeving veel te beleven. Clemont Ferrand (op 50 kilometer) en andere plaatsen zijn zeer de moeite waard. Wat zeker een aanrader is een om met de trein naar de top van de Puy de Dome te gaan. Je kunt hier heerlijk wandelen, zeker de wandeling rond het kratermeer Gour de Tazenat is een aanrader.

Rustige familiecamping in Midden Frankrijk

WEBSITE CAMPING LA COCCINELLE

Rustige 2-sterren familiecamping in Midden Frankrijk

De foto’s in deze blog zijn afkomstig van de websites van de campings.

Vind je dit een leuke blog?

Deel hem dan met je vrienden, merci!
Campings in de baai van de somme

Wat zijn de beste campings rond de baai van de Somme?

Wat zijn de beste campings aan de côte d’Azur?